طرز تهیه آبگوشت قمری
طرز تهیه آبگوشت قمری
آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی همدان و کرمانشاه است. مواد این آبگوشت را، کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل میدهد همچنین آبگوشت با کلم قمری را می توان همراه با کشک محلی و ماست و سیر نیز صرف کرد.
آبگوشت از دیر باز یکی از غذا های اصیل و خوشمزه و سالم ایرانی بوده و هست. نه تنها تهیه این غذا راحت و آسان می باشد بلکه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است و این غذا را به عنوان یک غذای کامل می توان محسوب کرد. این غذا که نه تنها پروتئین و هیدرات کربن و چربی مورد نیاز بدن را تامین می کند چون معمولاً ایرانی ها به همراه آن سبزی و یا پیاز میل می کنند این امر موجب تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن و موجب جذب هر چه بیشتر مواد فوق می گردد.
آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان است. این غذا به دلیل داشتن کلم و کشک دارای کلسیم بالایی است و گوشت و نخود این غذا آن را از نظر غذایی و وجود پروتئین غنی تر می کند.
طرز تهیه آبگوشت قمری :
پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به آن اضافه کرده و نخود خیس خورده را را هم اضافه کنید و با آب بگذارید بپزد.
اگر آب این مخلوط کم بود، دو تا سه لیوان آب روی آن بریزید. در تابه دیگری سیب زمینی و کلم ها را پوست بگیرید و در کمی روغن تفت بدهید.
قبل از اینکه آبگوشت را از روی شعله بردارید مقداری از سیب زمینی را له کنید و در آب آن بریزید اجازه بدهید کمی بجوشد تا آب غلیظ تر و خوشمزه تر باشد هر چه آب آبگوشت کمتر باشد خوشمزه تر است.
• نکته ای که در مورد انتخاب کلم قمری باید رعایت کنید این است که کلم قمری ترد و نرم و بدون الیاف و سفت و خشک باشد و با این اوصاف وقتی پخته می شود شبیه به سیب زمینی شده و می توانید آنرا با نخود و لوبیا و سیب زمینی با گوشتکوب بکوبید و در کنار آب گوشت بر سر میز غذا بگذارید.
• می توانید از برنج به جای سیب زمینی در تهیه آبگوشت کلم قمری استفاده کنید.
گوشت آبگوشتی حتما ماهیچه و سردست همراه با استخوان باشد.
• حتما کلم قمری را قبل از پختن باید سرخ کنید.
• زمان تفت دادن نعناع حواستان باشد که نعناع نسوزد.
• خانم های شاغل با خیال راحت این غذا را در آرام پز بگذارند و هنگامی که از سر کار بر می گردند غذای تازه و گرم و آماده را نوش جان کنند.
سپس آن ها را در یک ساعت پایانی پخت، به آبگوشت اضافه کنید. بعد از آن که آبگوشت پخت و جا افتاد، سیر را بکوبید و با کشک مخلوط کنید و روی آن بریزید. سپس آن را سرو کنید و به شیوه همه آبگوشت ها با نان ترید شده میل کنید.
طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاه :
برای طرز تهیه آبگوشت کلم قمری ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. سپس کلم قمری را بشویید و به صورت نگینی اندازه ی حبه قند خرد کنید و ریحان را ریز خرد کنید و با هم در کمی روغن تفت بدهید.
هم اکنون پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با کمی روغن تفت بدهید و گوشت ها را اضافه کنید و کمی تفت بدهید اما سرخ نکنید کلم قمری و ریحان را هم اضافه کنید نخود و لوبیا و سیب زمینی را به صورت کامل و نمک و زردچوبه را اضافه کنید و داخل آن آب بریزید تا حدی که روی مواد با آب پوشانده شوند و زمانی که جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه بدهید آرام بجوشد و بپزد. زمانی که پخته شد در آخر نعناع خشک را در روغن زیتون تفت بدهید و به آبگوشت اضافه کنید و نوش جان کنید.
برای مطالب زناشویی به سایت دیگه ما هم سر بزنید
و همین طور برای تعبیر خواب نیز می توانید به این وبلاگ دیگر ما نیز سر بزنید
آشپزی