اشپزی

اشپزی های به روز خارج و ایران

اشپزی

اشپزی های به روز خارج و ایران

طرز تهیه آبگوشت قمری

پنجشنبه, ۴ ارديبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۵۳ ب.ظ

طرز تهیه آبگوشت قمری

 

آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی همدان و کرمانشاه است. مواد این آبگوشت را، کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل می‌دهد همچنین آبگوشت با کلم قمری را می توان همراه با کشک محلی و ماست و سیر نیز صرف کرد.
آبگوشت از دیر باز یکی از غذا های اصیل و خوشمزه و سالم ایرانی بوده و هست. نه تنها تهیه این غذا راحت و آسان می باشد بلکه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است و این غذا را به عنوان یک غذای کامل می توان محسوب کرد. این غذا که نه تنها پروتئین و هیدرات کربن و چربی مورد نیاز بدن را تامین می کند چون معمولاً ایرانی ها به همراه آن سبزی و یا پیاز میل می کنند این امر موجب تامین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن و موجب جذب هر چه بیشتر مواد فوق می گردد.

 

آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان است. این غذا به دلیل داشتن کلم و کشک دارای کلسیم بالایی است و گوشت و نخود این غذا آن را از نظر غذایی و وجود پروتئین غنی تر می کند.

طرز تهیه آبگوشت قمری :

پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به آن اضافه کرده و نخود خیس خورده را را هم اضافه کنید و با آب بگذارید بپزد.

 

اگر آب این مخلوط کم بود، دو تا سه لیوان آب روی آن بریزید. در تابه دیگری سیب زمینی و کلم ها را پوست بگیرید و در کمی روغن تفت بدهید.

 

 قبل از اینکه آبگوشت را از روی شعله بردارید مقداری از سیب زمینی را له کنید و در آب آن بریزید اجازه بدهید کمی بجوشد تا آب غلیظ تر و خوشمزه تر باشد هر چه آب آبگوشت کمتر باشد خوشمزه تر است.

 

• نکته ای که در مورد انتخاب کلم قمری باید رعایت کنید این است که کلم قمری ترد و نرم و بدون الیاف و سفت و خشک باشد و با این اوصاف وقتی پخته می شود شبیه به سیب زمینی شده و می توانید آنرا با نخود و لوبیا و سیب زمینی با گوشتکوب بکوبید و در کنار آب گوشت بر سر میز غذا بگذارید.

 

• می توانید از برنج به جای سیب زمینی در تهیه آبگوشت کلم قمری استفاده کنید.

گوشت آبگوشتی حتما ماهیچه و سردست همراه با استخوان باشد.

 

• حتما کلم قمری را قبل از پختن باید سرخ کنید.

• زمان تفت دادن نعناع حواستان باشد که نعناع نسوزد.

 

• خانم های شاغل با خیال راحت این غذا را در آرام پز بگذارند و هنگامی که از سر کار بر می گردند غذای تازه و گرم و آماده را نوش جان کنند.

سپس آن ها را در یک ساعت پایانی پخت، به آبگوشت اضافه کنید. بعد از آن که آبگوشت پخت و جا افتاد، سیر را بکوبید و با کشک مخلوط کنید و روی آن بریزید. سپس آن را سرو کنید و به شیوه همه آبگوشت ها با نان ترید شده میل کنید.‏

طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاه :

برای طرز تهیه آبگوشت کلم قمری ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. سپس کلم قمری را بشویید و به صورت نگینی اندازه ی حبه قند خرد کنید و ریحان را ریز خرد کنید و با هم در کمی روغن تفت بدهید.

 

هم اکنون پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با کمی روغن تفت بدهید و گوشت ها را اضافه کنید و کمی تفت بدهید اما سرخ نکنید کلم قمری و ریحان را هم اضافه کنید نخود و لوبیا و سیب زمینی را به صورت کامل و نمک و زردچوبه را اضافه کنید و داخل آن آب بریزید تا حدی که روی مواد با آب پوشانده شوند و زمانی که جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه بدهید آرام بجوشد و بپزد. زمانی که پخته شد در آخر نعناع خشک را در روغن زیتون تفت بدهید و به آبگوشت اضافه کنید و نوش جان کنید.

 

برای مطالب زناشویی به سایت دیگه ما هم سر بزنید

 

http://zanashoy.blog.ir/

 

و همین طور برای تعبیر خواب نیز می توانید به این وبلاگ دیگر ما نیز سر بزنید

 

http://taebirkhab.blog.ir/

 

 

آشپزی

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۲/۰۴
alireza hasanzade

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی