اشپزی

اشپزی های به روز خارج و ایران

اشپزی

اشپزی های به روز خارج و ایران

تاریخچه گربه پرشین

 


گربه پرشین (Persian cat) یکی از قدیمی‌ترین نژادهای گربه است. عاشقان این نژاد بی‌نظیر به خوبی می‌دانند که این گربه زیبای موبلند، ریشه در مهد تمدن، بین النهرین دارد که در گذشته بخشی از تمدن بزرگ پارسی بود. تمدنی که ایران عزیز ما از دل آن برخواسته است. موی بلند این نژاد احتمالاً در نتیجه تغییرات طبیعی بوده و ظاهر جالب و قابل توجه آن توجه اشراف زادگان ایتالیایی را در قرن 17ام جلب کرده است.

تاریخچه گربه پرشین

گردشگر جهانی پیترو دلا واله (Pietro Della Valle) اولین فردی شناخته می‌شود که این گربه‌های مو بلند را به اروپا در سال 1626 آورده است. در آن زمان، گربه‌ها پشم‌های درخشان، ابریشمی و خاکستری رنگ داشتند، اما به لطف پرورش دهندگان نژاد، پرشین کت ها امروزه در رنگ‌های متنوعی مشاهده می‌شوند.

تا قرن 19 ام، زمانی که پرورش و نمایش نژادهای گربه رواج پیدا کرد، گربه‌های موبلند از ایران، ترکیه، افغانستان و سایر مناطق آسیا تحت عنوان گربه‌های آسیایی شناخته می‌شدند و اغلب با یکدیگر تولید مثل می‌کردند. در نمایشگاه گربه کریستال پالاس (Crystal Palace) در سال 1871، گربه‌های پرشین در میان سایر گربه‌ها به نمایش در آمدند. در آن زمان پرشین کت ها حیوانات خانگی محبوب و رایجی به حساب می آمدند و علاقه فراوان ملکه ویکتوریا (Queen Victoria) به این گربه‌ها، محبوبیت‌شان را افزایش داد. تا جایی که در دوره ویکتوریایی، هر فرد معروفی به فکر داشتن یک حیوان خانگی مثل گربه پرشین بود.

در طول زمان پرورشدهندگان گربه همواره تلاش کردند تا ظاهر گربه پرشین کت را حفظ کنند. آنها به تولید مثل گربه هایی پرداختند که سر گرد، صورت کوچک، بینی پهن و کوتاه، گونه های درشت، گوش های گرد، چشم‌های بزرگ و بدن درشتی داشتند. موهای پرشین کت از گربه آنگورا (Angoras) بلند تر بود و پاهای کوتاه تری داشتند. در مدت بسیار کوتاهی، گربه های پرشین از نظر تعداد و محبوبیت از گربه های آنگورا عبور کردند.  

عکس گربه پرشین

در ایالات متحده، گربه‌های پرشین کت در اواخیر قرن 19 ام وارد شدند. خیلی زود این گربه‌های زیبا مورد استقبال دوست داران گربه قرار گرفتند، تا جایی که محبوبیت شان از گربه‌های ماینکون (Maine Coon) که تا آن زمان در صدر گربه های محبوب آمریکایی‌ها قرار داشتند، پیشی گرفت. تقریباً در حدود نیم قرن، نژآد گربه پرشین به یکی از محبوب ترین نژادهای گربه در سراسر دنیا تبدیل شد. ظاهر خیره کننده و شخصیت دوست داشتنی این گربه، همواره مورد تحسین و تعجب دوست داران گربه قرار گرفته است.

در ضمن گربه های پرشین انواع مختلفی دارند، ما در مقاله دیگری درباره آن‌ها و خصوصیاتشان صحبت کرده‌ایم. برای آشنایی با نژادهای انواع گربه پرشین این مقاله را حتماً بخوانید.

وزن و اندازه استاندارد پرشین کت چقدر است؟
پرشین کت ها جزو گربه های متوسط به حساب می آیند. وزن گربه پرشین بطور معمول از 7 تا 12 کیلوگرم متغیر است.

خصوصیات و ویژگی‌های شخصیتی گربه پرشین چیست؟
گربه باوقار و مطیع پرشین، به آرامی و جذابیت شناخته می شود. پرشین ها زینت هر خانه به حساب می آیند. آن ها از اینکه در یک محیط گرم و نرم بنشینند و توسط افرادی که قدر زیبایی ها و شگفتی‌های او را می‌دانند، مورد محبت و توجه قرار بگیرند، لذت می‌برند. همچنین بازی با کودکانی که مودبانه و محترمانه با او برخورد می‌کنند و موهایش را به آرامی شانه می کشند و او را در کالاسکه نوزاد حمل می کنند، برایش خوشایند است.

پرشین کت ها خونگرم و مهربان هستند، اما نه با همه! آن‌ها بیشتر به اعضای خانواده و افرادی که خودشان دوست دارند و می‌توانند به آن‌ها اعتماد کنند توجه می‌کنند!

خصوصیات و ویژگی های پرشین کت

محیط‌های پر سر و صدا چندان باب طبع گربه های پرشین نیستند. پرشین ها گربه‌های آرامی هستند که بیشتر به ثبات علاقه دارند تا تغییر. این گربه‌ها با چشم‌های درشت و صدای لطیف، دلنشین و آهنگین خود نیازهای بسیار ساده‌ای دارند: تغذیۀ منظم، کمی بازی و میزان بسیار زیادی عشق و توجه که البته در این صورت ده برابر آن را به شما برمی‌گردانند!

پرشین کت دوست دارد از لباس شما بالا رود، روی لوازم آشپزخانۀ شما بپرد و یا روی فریزر شما لم دهد! این گربه ترجیح می‌دهد منطقۀ تحت سلطۀ خودش را از ارتفاع بالا نظارت کند. زمانی که شما در محل کارتان هستید یا در خانۀ به انجام کاری مشغولید، گربه پرشین شما روی یک صندلی یا تخت می‌نشیند و منتظر می‌ماند تا زشما بالاخره به سراغش بروید و به او توجه کنید. یک گربه پرشین هیچگاه برای جلب توجه به شما خواهش نمی‌کند!

بررسی سطح سلامت و انواع بیماری های گربه نژاد پرشین
چه گربه شما اصیل باشد یا از چند نژاد ترکیب شده باشد، در هر صورت در معرض مشکلات سلامتی و انواع بیماری‌ها قرار خواهد داشت که ممکن است برخی از آن‌ها ژنتیکی باشد. هرچند گربه های پرشین بسیار زیبا و دوست داشتنی هستند، اما در  معرض برخی ازبیماری‌ها قرار دارند که مهم‌ترین این بیماری‌ها با ساختار صورت آن‌ها مرتبط است.

در ادامه برخی از مهم‌ترین این بیماری‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:
تنفس دشوار یا تنفس صدادار که در نتیجه انقباض سوراخ‌های بینی ایجاد می‌شود
از هم گسستگی دندان‌ها که در این شرایط، دندان‌های گربه به خوبی با یکدیگر متصل نشده‌اند
اشک‌ریزی بیش از اندازه
مشکلات چشم مانند عارضۀ چشم گیلاسی (Cherry eye) و برگشتگی پلک (Entropion)
حساسیت به گرما
نارسایی کلیوی که برای تشخیص آن به آزمایش‌های ژنتیکی نیاز است
عفونت قارچی
بیماری Seborrhea oleosa که در نتیجۀ آن ممکن است پوست بدن گربه شما دچار خارش، ریزش و قرمزی شود
برای مراقبت و نگهداری از گربه پرشین کت چه نکاتی را رعایت کنیم؟
مهم‌ترین چیزی که باید دربارۀ نگهداری از گربه پرشین بدانیم این است که این گربه‌ها به آرایش و آراستن روزانه نیاز دارند. پوشش بدن بلند و زیبای پرشین کت به خودی خود تمیز و مرتب نمی‌شود. بنابراین لازم است به آرامی تمام بدن گربه خودتان را روزانه شانه کنید و او را بطور مرتبو حداقل 1 بار در ماه به حمام ببرید. .

یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، ظرف خاک گربه شماست. ممکن است خاک در میان پنجه‌ها یا پوش بدن گربه شما جمع شود. در صورتیکه گربه و ظرف خاک او به خوبی تمیز نشوند، هیچ توقعی از پرشین خود نداشته باشید که استفاده از آن را ادامه دهد!

بهداشت و نگهداری از گربه پرشین

یکی از رایج‌ترین مشکلات گربه پرشین اشک ریزی زیاد است. بنابراین لازم است گوشه‌های چشم پرشین کت خودتان را روزانه تمیز کنید تا از شکل‌گیری لکه‌ها در چشم او جلوگیری شود. دندان گربه خودتان را روزانه مسواک بزنید تا دچار بیماری‌های دهان و دندان نشود. البته اگر مسواک زیدن روزانه برای شما مقدور نبود، حداقل هفته‌ای 1 بار این کار را انجام دهید.

به شما توصی می‌کنیم که پرشین کت خودتان را بیشتر در محیط منزل‌تان نگهداری کنید. این گربه اصلاً مبارز خوبی نیست و در برابر سایر گربه‌ها و سگ‌ها عملکرد بسیار ضعیفی دارد. علاوه بر آن، هرچقدر گربه شما بیشتر بیرون ازخانه باشد، زحمت شما برای تمیز کردن پوش بدنش نیز بیشتر می‌شود.

همچنین گربه های پرشینی که به بیرون از خانه می‌روند، در معرض خطر دزدیده شدن نیز قرار دارند؛ این گربۀ بسیار زیبا و جذاب می‌تواند هر کسی را وسوسه کند!

بهداشت و نگهداری از پوست و موی بدن گربه های پرشین
گربه پرشین ظاهر بسیار متمایز و خاصی دارد. سر بزرگ و گرد، چشم‌های درشت، بینی کوتاه، گونه‌های بزرگ و گوش‌های کوچک مهم‌ترین ویژگی‌های این گربۀ باوقار هستند. سر این گربه روی گردن کوتاه و کلفتی قرار دارد و بدنش ماهیچه‌ای و درشت است. پاهای گربه پرشین کوتاه و کلفت بوده و از پنجه‌های قوی و قدرتمندی بهره می‌برد. دم پرشین کت نیز کوتاه است. اما بصورت کلی در تناسب با سایر اعضای بدنش می‌باشد.

بدن گربه پرشین پوشیده از موهای بلند، ضخیم و درخشان است. موهای پرشین از بالا تا پایین بدنش را می‌پوشانند و در میان پاهای جلویی بلندتر به نظر می‌رسند. همچنین در اطراف گوش و پنجه‌ها این موها بصورت ریش ریش دیده می‌شوند.

پوست و موی پرشین کت

گربه های پرشین شکل‌های ظاهری متفاوتی دارند. صورت برخی از آن‌ها کاملاً صاف است. این گربه‌ها معمولاً مشکلات بیشتری در تنفس دارند. برخی از آن‌ها نیز به صورت-عروسکی معروفند و دارای صورت گرد تری هستند.

پرشین کت ها به هر شکل و شمایلی که باشند، به تنوع بالا در رنگ پوشش بدن‌شان معروفند. رنگ‌های سفید، سیاه، آبی، قرمز، کرمی، شکلاتی، طلایی، نقره‌ای و یاسی با انواع طیف‌ها در گربه های پرشین مشاهده می‌شود. رنگ چشم پرشین نیز با رنگ بدنش در ارتباط است. گربه‌های پرشین سفید چشم‌های آبی یا مسی رنگ دارند، در حالیکه پرشین ها با سایر رنگ‌ها دارای رنگ چشم مسی و پرشین‌های نقره‌ای و طلایی دارای چشم‌های سبز یا سبز و آبی هستند.

گربه پرشین با کودکان و سایر حیوانات خانگی چه رفتاری دارد؟
گربه های پرشین برای خانه‌ای که پر از کودک و سگ است، انتخاب مناسبی نیست. البته پرشین ها مشکلی با کودک آرامی که به او توجه می‌کند یا سگی که او را دنبال نمی‌کند می‌تواند رابطۀ خوبی برقرار کند. در عیر این صورت،عصبانی خواهد شد!

 

منبع :https://www.petbaan.com/

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۹/۰۳/۱۲
alireza hasanzade

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی